#Zostanwdomu , Sekrety słodkiej kuchni

Zachęcamy do pozostania w domu z marką „Polski Cukier”

Czas w domu to nowe możliwości! ?

Polecamy przede wszystkim słodkie wypieki w rodzinnym gronie ??

Dobra zabawa gwarantowana, a efekty… przypyszne! ? Dlatego dziś #zostańwdomu i piecz gofry! ?

Przesyłamy Wam przepis 🙂

Potrzebujecie:
– 1,5 szklanki mąki Młyny Stoisław
– 2 jajka
– 1,5 łyżki cukru pudru Polski Cukier
– 3/4 szklanki mleka
– 1/2 szklanki wody gazowanej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1/3 szklanki oleju (można użyć kokosowego – wtedy Wasze gofry uzyskają dodatkowo kokosowy aromat  )

Wszystkie składniki dokładnie blendujemy ze sobą i smażymy w nagrzanej gofrownicy ok. 4 minuty. W zależności od mocy gofrownicy czas może być dłuższy lub krótszy.

Jeśli nie chcecie dodawać proszku do pieczenia wystarczy ubić osobno białka, a resztę składników połączyć ze sobą w osobnym naczyniu. Na końcu dodajemy ubite białka 

Smacznego! 


Comments are closed.